Induló oldalLevszki hírekTéli terembajnokság hírekTanuló utcai bajnokságA Levszki korábbi honlapja

 


AMBRUS ATTILA
Középpályás
A csapat "atyja", a nagy alapító. Leírni is szörnyű, milyen régen, még 1991-ben szervezte meg először "családi vállalkozásban" a gárdát, akkor még ugyan más néven (lásd csapattörténet!), de annál nagyobb lelkesedéssel. Ma már ritkán látni a pályán idehaza, hiszen 1996 óta az Egyesült Államokban él. 1970-ben született, végzettsége közgazdász, és ebben a szakmában is dolgozik, mint kutató. Párja, Erica is amerikai, két kisfiuk, Oliver és Julius egyszer talán nagy focista lesz. Attila korábban úgy képzelte, egyszer hazajön, és újult erővel szervezi meg a csapatot, de ez már egyre valószínűtlenebb, így a feladat a továbbiakban is öccsére vár.

 

8/88 AMBRUS TAMÁS
Kapus/csatár
A csapatkapitány, az alapító-előd Ambrus Attila öccse. 1976-ban született, egyesületnek soha nem volt tagja (a Levszki-hűség ugyebár!). A gólokban mindig szeretne benne lenni, ezért váltogatja a kapus- és a csatárposztot. 2006-ban az Év Levszki-játékosának választotta a csapat, ami sokkal inkább a szervezőmunka, semmint a pályán nyújott teljesítmény elismerése volt. Civilben geográfus, tanár, közgazdász (a végzettséget tekintve), a "valóságban" újságíró-riporter. Feleségével, Szilvivel és két kisfiával, Benedekkel és Zalánnal a Balaton partján él, de a Levszkit onnan sem hanyagolja el!

 

11 BOTOS GÁBOR
Csatár
Gólgyárosunk, Botos Gabi egykor (1998-ban) az ifjúság lendületével robbant be a csapatba, ma már ő is a rutinosabbak közé tartozik. Ahhoz képest, hogy súlyos térdsérülése miatt orvosa már évekkel ezelőtt pályafutása befejezésével riogatta, a mai napig őrületbe kergeti az ellenfelek kapusait. Az 1977-es születésű, építőmérnökként dolgozó támadó nyerte meg az első Év Levszki-játékosa szavazást, még 2003-ban.

 

10 POLGÁR TAMÁS
Védő
A Levszki, akárcsak bármelyik ember, nem tudna létezni, működni "motor", vagyis szív nélkül. Ennek gazdája pedig nálunk egyértelműen Polgár Tomi, aki a csapat elődjében ugyan még nem szerepelt, a kollégiumi érától kezdve azonban, 1995-től már igen. Olyannyira, hogy a Levszki Zsófia nevet neki köszönhetjük! Nos, a hihetetlen munkabírású, 1975-ben született "Pogesz" azóta is ugyanúgy felszántja a pályát, és felveszi a versenyt a fiatalokkal is. 2004-ben ő lett az Év Levszki-játékosa. Földrajz-történelem szakos tanár, és egy céget is vezet - sikeresen, valamint gyermeket nevel, a bájos Lucát. Párja, Tünde több tornánkon is feltűnt már.

 

5 SZABÓ ATTILA
Védő
"Jó napot kívánok, az Arany Ászok csapatát keresem!" - mutatkozott be egy akkor még bajuszos fiatalember 1997 júliusában az abádszalóki strandfocipályánál. Így csatlakozott hozzánk egy kis közvetítői segítséggel (Márta Peti) az 1972-ben született univerzális, minden poszton bevethető játékos, és úgy látszik, nem érezte rosszul magát nálunk, mert azóta is, a Levszkiben is hűséges hozzánk. 2008-ban az Év Levszki-játékosa elismerésben részesült. Közgazdász, van egy tündéri kisfia, Marci.

 

12 CSERVENÁK GÁBOR
Középpályás
A 2000-es évek elején csatlakozott hozzánk a csupa szív középpályás, aki nem éppen a szerencse kegyeltje, hiszen az évek során folyamatosan kísérték a komolyabbnál komolyabb sérülések. Vidámsága mindig segítette a csapatot, a pályán és azon kívül egyaránt. Villamosmérnökként végzett a Kandó Főiskolán.

 

9 SZABÓ DÁVID
Csatár
2002 nyarán egy köpcös, de rendkívül technikás szőke támadót "igazolt le" a Levszki, és hamar kiderült, hogy az 1981-ben született székkutasi fiú minden fronton, a meccseken és a tornákat övező bulikon is hamar be tud illeszkedni a csapatba. A kapitánnyal együtt részese volt a "fél-Levszki" két EFOTT-kupagyőzelmének, melyek nyugodtan nevezhetők történelmi sikernek, hiszen ilyenekre már aligha lesz példa. Sportújságíróként dolgozik, boldog férjnek (Zsuzsinak köszönhetően) és kétszeres apukának (Ricsi és Antónia jóvoltából) mondhatja magát.

 

4 SZABÓ ZOLTÁN
Középpályás
A csapat egyik legnagyobb erőssége, egyben mókamestere, a bulik kihagyhatatlan szereplője. Érdekesség, hogy az 1973-ban született ballábas debreceni játékos a 90-es évek második felében néhány évig, a kollégiumi bajnokságban még a Levszki egyik riválisát, a Ki(s)fröccsöt erősítette, majd 1998-ban, amikor a Villányi úti pontvadászatban kergettük a labdát, átcsábítottuk hozzánk. A csábítás sikeres volt, hiszen azóta is kitart mellettünk, és ezt 2007-ben az Év Levszki-játékosa díjjal honoráltuk. Az ELTE-s vonalat erősíti a Levszkiben, földrajz-testnevelés szakos tanárként végzett, jelenleg egy utazási irodában dolgozik.

 

6 SCHMIDT BALÁZS
Védő
Ha van valaki, akiről a Levszki-szívet meg lehetne mintázni, ő mindenképpen ide sorolandó. 1974-ben született, hozzánk 1999-ben csatlakozott, amikor egy pécsi tornára úgy jött el beugróként segíteni, hogy a síelése után Ausztriából gyakorlatilag egyből a baranyai megyeszékhelyre vezetett az útja. Harcossága, szimpatikus hozzáállása azt eredményezte, hogy 2005-ben az Év Levszki-játékosának választottuk. A Bánki Donát Műszaki Főiskolán végzett. Boldog házasságban él kedvesével, Andival, valamint kislányukkal, 2014 májusától azonban sajnos már Svájcban, így 15 év után elbúcsúzott a csapattól.

 

3 SUHAJI TAMÁS
Védő
Nem vitás, hogy ő is a csupa szív emberek táborát gyarapítja a Levszkin belül, akinek egyetlen komoly botránya, zűrös ügye nem volt a csapatban, pedig 1999 óta erősít minket. (Na jó, a 2000 nyarán rendezett Tisza-tavi strandfocitornán a kiskörei szálláson megdézsmálta a házigazda abádszalonnáját, és erősen felöntött a garatra, de erre abszolút pozitívumként gondolunk vissza...) Az egyik legmegbízhatóbb játékosunk, aki közgazdász, feleségével, a korábban minket párszor vidéki túráinkra is elkísérő Beával és két kislányukkal, Mirával és Tamarával élnek Dunakeszin. 2012-ben - Sasics Miróval megosztva - ő lett az Év Levszki-játékosa.

 

13 SASICS MIROSZLAV (TOTTI)
Védő
Ha van "világhírű" játékosunk, ő mindenképpen annak számít. Nem túlzás, nem vehetünk úgy részt tornán, bajnokságban az ország bármely részén, hogy valaki vagy valakik ne ismernék fel, "Gyerekek, itt a Totti!". 2003 telén, beugróként került hozzánk, amikor az akkori keret jelentős része a pécsi Baranya Kupán vett részt, így valahogy meg kellett oldanunk, hogy ki tudjunk állni a téli bajnokságban, a zuglói Bokányi Csarnokban. A hihetetlen akaraterővel, ugyanakkor kicsit szeszélyes lélekkel megáldott 1975-ös születésű védő remekül érezte magát, így végül hosszú távra "rendezkedett be" nálunk, azóta is kirobbanthatatlan a csapatból. Teniszoktatóként dolgozik. 2012-ben - Suhaji Tomival megosztva - ő lett az Év Levszki-játékosa.

 

14 KASZÁS RUDOLF
Csatár
Sasics Miróhoz hasonlóan a 2003-as téli bajnokság Wágner FC elleni meccsére jött el először segíteni nekünk, de ő is nálunk maradt, és azóta is hűséges hozzánk. A pályán ördöngős cseleivel, a bulikban pedig lehengerlő stlíusával jeleskedik az 1978-ban született támadó. 2010-ben őt választotta a csapat az Év Levszki-játékosának. Másik szívügye az Azzurri kispályás gárdája, melynek kapitánya is egyben, Korda Kálmi és Sasics Miro pedig csapattársa. Civil foglalkozása újságíró.

 

1 KORDA KÁLMÁN
Kapus
"Végy egy jó kapust!" Kissé elkoptatott ez a frázis, de a mi esetünkben ez igaz, mindenféle értelemben. Kálmi a negyedik ikszben járva is hétről hétre remek teljesítményt nyújtott nálunk, emellett emberileg is csak felsőfokon lehetett beszélni róla. Nem véletlen, hogy 2009-ben ő érdemelte ki az Év Levszki-játékosa díjat. Koleszár Krisztián 2005 januári elhíresült magánszáma után került a csapathoz. Sajnos 2013 végén eljött a pillanat, amitől féltünk: bejelentette, hogy rendszeresen már nem tud eljárni a meccseinkre, a decemberi, siklósi tornán hivatalosan is elbúcsúztattuk. Ígérete szerint azonban ha kell, egy-egy találkozóra és persze a bankettekre azért eljön a jövőben is. Egy ismert fővárosi kaszinóban dolgozik, feleségével és kisfiukkal, Kristóffal élnek Budapesten.

 

BOKROS BÁLINT
Csatár

 

KISS TAMÁS
Védő

 

SZŐKE TAMÁS
Védő

 

BARNÁCZ JÓZSEF
Csatár