Induló oldalLevszki hírekTéli terembajnokság hírekTanuló utcai bajnokságA Levszki korábbi honlapja

 


Fehérvári út, 2018-2019, 11. forduló: Megcsináltuk!!!
LEVSZKI ZSÓFIA - FC MÓRICZ 2-1 (1-1)

Garancsi A. - Nász N., Suhaji T., Papp B. - Kővári M., Szabó Z., Kaszás R. - Barnácz J., Ambrus T.

Gólszerzőink: Kaszás, Barnácz

Az alapszakasz utolsó fordulójában eljött az igazság pillanata. A képlet egyszerű volt: amennyiben nyerünk a Móricz ellen, ott leszünk a legjobb négy között, ha viszont ők győznek, ők örülhetnek. Döntetlen esetén minimális esélyünk maradt volna, de igazából a három pontra kellett hajtanunk. Riválisunkkal a 2014/15-ös idényben találkoztunk utoljára, amikor kétszer is legyőztük 3-2-re, és végül 100 százalékos teljesítménnyel lettünk aranyérmesek. Polgár Tomi és Szabó Atti hiányában Barnácz Józsit, illetve Papp Bandit is elhívtuk segítségül, így megfelelően erős kerettel, három cserével álltunk fel a sorsdöntő összecsapáson.


(galria megtekintshez kattints a kpre!)

Mivel a Móricznak a döntetlen is megfelelt volna, rendkívül óvatos, szervezett ellenféllel találtuk szembe magunkat. Folyamatosan nálunk volt a labda, kerestük a rést a védelmükön, és sikerült is néhány komoly helyzetet kidolgoznunk. Már-már érett a vezető gólunk, csakhogy egy váratlan ellentámadásból mégis a Móricz került előnybe.
Még feljebb kapcsoltunk, két zúgó kapufát is lőttünk, szerencsére a másodikat követő kipattanónál Kaszás Rudi higgadt volt, és még a fordulás előtt kiegyenlített.
A második játékrészben türelmesen játszottunk, ekkor valamivel kevesebb gólszerzési lehetőségünk adódott, de tudtuk, hogy egyetlen találat elegendő lehet az üdvösséghez. Ezt végül egy éles szögből leadott Barnácz Józsi-lövés hozta el nekünk, a kapufa és a menteni igyekvő kapus is besegített nekünk.
A hajrában egy-két melegebb szituációt leszámítva magabiztosan tartottuk az előnyt, sőt ha pontosabbak vagyunk, a kontráinkból végképp eldönthettük volna a meccset. Persze ez a 2-1 is tökéletesen megfelelt nekünk, mert ezzel - az ezt megelőző hetek gyengélkedése ellenére - a harmadik helyen bejutottunk a felsőházi playoffba.
Nagy erényünk, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyek igazán fontosak voltak, szinte kivétel nélkül tudtuk hozni a jó eredményt.
Folytatás az éllovas Margitsziget (28 pont), a második, hozzánk hasonlóan 23 pontos Colombus Crew és a 21 pontos Bordogok ellen.

  Kapcsold cikkek:

  Nincs kijellve kapcsold cikk.

<< vissza a cmlapra  
<< vissza a tli terembajnoksg hrekhez