Induló oldalLevszki hírekTéli terembajnokság hírekTanuló utcai bajnokságA Levszki korábbi honlapja

 


Nyomdász Old Boys Kupa, Pécs (2012)
Százszázalékos mérleg, csoportgyőzelem, majd furcsa búcsú

Ambrus T. - Sasics M., Szabó A., Hegyi P. - Szabó Z., Barnácz J. - Kaszás R.
(galéria megtekintéséhez kattints a képre!)

2011-ben kihagytuk a szokásos pécsi teremtornát, idén viszont tiszteletünket tettük a Mecsekalján, ahol a klasszikus Baranya Kupa már a múlté, Nyomdász Old Boys Kupa elnevezéssel senior viadalra került sor a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában. Tizenkét csapat nevezett, melyeket három négyes csoportba soroltak. Mi a pécsi Szilad Invest Kft-vel, a budapesti ABE-val és a budaörsi Liverrel kerültünk egy kvartettbe. A keretünk elég nehézkesen állt össze, Korda Kálmi az utolsó pillanatban le kellett, hogy mondja az utazást, így Ambrus Kapitány védett, Botos Gabi pedig, bár beneveztük, belázasodott, így végül nem lépett pályára. Az alapcsapatból Kaszás Rudi, Sasics Miro, Szabó Atti és Szabó Zoli jött még el, de szerencsére az utolsó pillanatban Barnácz Józsi és Hegyi Peti is csatlakozott hozzánk, így egy cserével álltunk ki.

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK:

LEVSZKI ZSÓFIA - SZILAD INVEST KFT. 6-1 (1-1)
Gólszerzők: Kaszás 3, Sasics 2, Barnácz

A szokásos "tornabetegség" jött elő nálunk ezen a meccsen, vagyis hogy az első fellépésünkön a hosszú utazás után nagyon nehezen lendültünk bele. Ennek volt köszönhető, hogy az elején három percen keresztül tűz alatt tartotta a kapunkat az ellenfél, amely meg is szerezte a vezetést. Utána viszont szinte felbillent a pálya, hatalmas fölénybe kerültünk, és a sokadik helyzetünkből Kaszás Rudi révén sikerült még az első félidőben egyenlítenünk. A folytatásban már felőröltük riválisunkat, a hajrában tetszés szerint lődöztük a gólokat, így ha nehézkesen is indult, végül magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot.

LEVSZKI ZSÓFIA - ABE 4-3 (1-1)
Gólszerzők: Szabó A. 3, Barnácz

A budapesti ABE az első találkozóján finoman szólva sem keltette erős csapat benyomását, ellenünk viszont nagyon felszívták magukat, és előnybe is tudtak kerülni. Kicsit talán le is becsültük őket, mert az első játékrészben szétesően játszottunk, szerencsére az utolsó pillanatokban Szabó Atti egy távoli lövéssel így is egalizálni tudott. Ezt követően kétszer is vezettünk, de a szívósan küzdő fehérmezesek nem hagyták magukat, végül Atti büntetőből harcolta ki a győzelmet a parázs hangulatú, kiállításokkal is tarkított összecsapáson.

LEVSZKI ZSÓFIA - LIVER 4-2 (3-0)
Gólszerzők: Barnácz 3, Sasics

Régi ismerős ellen zártuk a csoportküzdelmeket, hiszen a budaörsi Liver annak idején főszereplője volt a hazai strandfocibajnokságnak, sőt évekig egyeduralkodó volt homokon. 2005-ben Balatonaligán játszottunk is velük egy jó kis meccset, ahol nagy csatában, 3-1-re kaptunk ki tőlük. Azóta persze sok minden történt, mindkét társaság korosodott egy picit, tény azonban, hogy most is ők számítottak esélyesebbnek. Mi viszont nagyon okosan, az erőnket beosztva (csak egy cserénk volt, ráadásul egymás után a második mérkőzésünket vívtuk) futballoztunk, és bár a labda többet volt a zöldeknél, a gólokat mi szereztük. Fordulás után egy hihetetlen Barnácz Józsi-bombával már négy volt közte, és bár a végén kozmetikázott még az eredményen a Liver, a sikerünk nem forgott veszélyben.

BÚCSÚ - CSOPORTGYŐZTESKÉNT...

Folyamatosan javuló játékkal tehát mindhárom meccsünket megnyertük, így százszázalékos mérleggel, csoportgyőztesként masíroztunk a legjobb hat közé, csakhogy a babérokat már nem tudtuk learatni. Különböző okok miatt ugyanis mindössze négyen tudtunk volna maradni a vasárnap délutáni folytatásra, így kénytelenek voltunk visszalépni. Mondhatnánk tréfásan, hogy így pontveszteség nélkül zártuk a viadalt, vidámságra azonban nincs okunk, mert óriási lehetőséget szalasztottunk el: ezt a tornát akár meg is nyerhettük volna...

  Kapcsolódó cikkek:

  Nincs kijelölve kapcsolódó cikk.

<< vissza a címlapra  
<< vissza a Kupák, Tornák híreihez