Induló oldalLevszki hírekTéli terembajnokság hírekTanuló utcai bajnokságA Levszki korábbi honlapja

 


XXV. Nyomdász Old Boys Kupa, Siklós
Biztató szombat, katasztrofális vasárnap: negyedik hely

Garancsi A. - Sasics M., Suhaji T., Szabó A. - Piros Z., Veres A. - Bajzák T., Ambrus T.
(galéria megtekintéséhez kattints a képre!)

Egy évvel ezelőtt meglehetősen keserű véget ért (igazából már úgy is indult...) szereplésünk a Nyomdász Old Boys Kupán, amelyet - mint kiderült - idén már huszonötödször bonyolítottak le. Akkor csere nélkül, hősies csatában esett ki a társaság a csoportkörben, idén viszont "megvoltunk", az alapcsapathoz tartozó Garancsi Attin, Sasics Mirón, Suhaji Tomin, Szabó Attin és Ambrus Kapitányon kívül ugyanis csatlakozott hozzánk Bajzák Tibi, Piros Zoli és Veres Atti, akik néhány bajnokin, illetve tornán már szerepeltek korábban a Levszkiben.
A pécsi Gandhi Csarnok felújítása miatt Siklóson megrendezett viadalra ezúttal csak hét csapat nevezett, mi a pesti Forza Roma és a pécsi Gangel FC mellé a hármas brigádba kerültünk, a feladat pedig adott volt: az első két hely valamelyikének megszerzése az elődöntőbe kerüléshez.

CSOPORTKÖR

LEVSZKI ZSÓFIA - GANGEL FC 2-1 (0-1)
Gólszerzőink: Bajzák, Sasics

Technikás, viszonylag gyors csapattal találkoztunk, amely az első félidőben - mondjuk ki - jobban játszott nálunk. Egy darabig álltuk a sarat, bár ebben a szerencse is szerepet játszott, aztán pillanatokkal a fordulás előtt mégis kaptunk egy gólt. A második félidőben sokat javult a játékunk, egyre többször jutottunk el a Gangel kapujáig, és két szép kombináció révén meg is fordítottuk az állást. Mivel a védekezésünk a lefújásig jól működött, sikerült győzelemmel kezdenünk.

FORZA ROMA - GANGEL FC 3-2

LEVSZKI ZSÓFIA - FORZA ROMA 2-2 (2-1)
Gólszerzőink: Ambrus, Bajzák

Mivel a Gangel második meccsét is elveszítette, már biztos volt a továbbjutásunk, de a csoportelsőséghez nyernünk kellett volna a nálunk jóval idősebbekből álló Forza Roma ellen. Hamar meg is szereztük a vezetést, és egyértelműen fölényben játszottunk, de egy figyelmetlenség után egyenlített az ellenfél. Bajzák Tibi találatával aztán újra előnybe kerültünk, és sokáig úgy tűnt, ezt meg is őrizzük, de a hajrában fegyelmezetlenek voltunk, és ezt megbüntette a lelkes rivális. Így végül maradt a második hely.

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. FORZA ROMA 4 pont (5-4)
2. LEVSZKI ZSÓFIA 4 pont (4-3)
3. Gangel FC 0 pont

ELŐDÖNTŐ

CEL FC - LEVSZKI ZSÓFIA 4-0 (1-0)

Egy átmulatott pécsi éjszaka után kissé elnyűtten érkeztünk a kétszeres címvédő Cel FC elleni elődöntőre, amelynek toronymagas esélyese a kiskunhalasi csapat volt. A fehér mezesek igazolták is jó hírüket, sokkal összeszokottabb, technikásabb együttes benyomását keltették, de mivel szívósan védekeztünk, egy ideig tartottuk magunkat. A második félidő derekáig csak 1-0-ra vezetett a Cel, és ha a néhány veszélyesebb kontránk egyikét góllal zárjuk, akár rá is ijeszthettünk volna a favoritra, de az utolsó öt percben kapott hármassal végleg eldőlt minden. Tegyük hozzá: ez volt a realitás.

AMATŐRÖK - FORZA ROMA 6-2

BRONZMÉRKŐZÉS

FORZA ROMA - LEVSZKI ZSÓFIA 7-0 (2-0)

Szombaton még erősen bosszankodtunk, hogy elszórakoztuk a Forza Roma elleni csoportmeccset, és így hagytuk elúszni az első helyet, de úgy voltunk vele, a bronzmérkőzésen mindenképpen "visszavágunk" a döntetlenért. Ehhez képest a középkezdés után, egy félpályáról megeresztett kósza lövéssel vezetést szereztek a "Farkasok"...Azonnal rákapcsoltunk, az első félidő hátralévő részében gyakorlatilag nem jött ki a térfeléről a Roma, de hihetetlen pechünk volt: Ambrus Kapitány lövését követően hiába szedte ki a kapus a labdát egyértelműen a gólvonal mögül, a játékvezető nem ítélt gólt, majd kapufát rúgtunk, egy alkalommal pedig a Kapitány hárította akaratán kívül Szabó Atti kísérletét...Szinte a lefújás pillanatában aztán váratlanul növelte előnyét az ellenfél, de a második játékrészben olyasmi következett, amire ez sem lehet magyarázat: hitehagyottan, motiválatlanul futballoztunk, álldogáltunk a pályán, míg a pocakos, részben ötvenesekből álló "olaszok" örömfocit produkáltak, és agyonvertek minket.
Összességében erre a szereplésre nem lehetünk valami büszkék, bár tulajdonképpen a negyedik helynél nem volt több ebben a társaságban, de a vasárnapi 0-11-es teljesítményünkre a szégyen kategóriába tartozik. Ez van, talán majd jövőre jobban sikerül számunkra a torna!

A CEL FC MARADT A TRÓNON

2013-hoz és 2014-hez hasonlóan 2015-ben is a Cel FC nyerte a Nyomdász Old Boys Kupát, miután a fináléban a döntetlennel zárult rendes játékidőt követően büntetőkkel legyőzte az Amatőrök gárdáját.

XV. NYOMDÁSZ OLD BOYS KUPA, VÉGEREDMÉNY:
1. CEL FC
2. Amatőrök
3. Forza Roma
4. Levszki Zsófia

EXKLUZÍV KÉPEK A TORNÁRÓL HAMAROSAN!!!

  Kapcsolódó cikkek:

  Nincs kijelölve kapcsolódó cikk.

<< vissza a címlapra  
<< vissza a Kupák, Tornák híreihez